เยติ

เยติ หรือมนุษย์หิมะเป็นชื่อของสัตว์ประหลาด ในความเชื่อของชาวเชอร์ปาชนพื้นเมืองที่อาศัยอยู่บนเทือกเขาหิมาลัย ในเนปาลภูฏานทิเบตจีนและบางพื้นที่ในมองโกเลียและรัสเซีย เชื่อว่าเยติเป็นสัตว์ขนาดใหญ่สูง 5–8 ฟุตน้ำหนักประมาณ 600 ปอนด์มีลักษณะคล้ายมนุษย์ผสมกับลิงกอริลล่าไม่มีหางมีขนยาวสีน้ำตาลแดงหรือน้ำตาลดำหรือเทาหรือเทาเข้มปกคลุม ทั้งร่างกาย ยกเว้นใบหน้าที่มีสีคล้ำมีเสียงร้องที่น่ากลัว โดยปกติเยติเป็นสัตว์ที่สงบเสงี่ยม แต่บางครั้งอาจดุร้ายกับมนุษย์และสัตว์เลี้ยงเช่นจามรี

เยติมีอยู่ในวัฒนธรรมเชอร์ปามานานแล้ว ซึ่งถูกกล่าวถึงในนิทานและเพลงพื้นบ้านและเรื่องเล่าที่เล่าสืบต่อกันมาให้ผู้ที่ได้พบพบนอกจากนี้ยังปรากฏในศิลปะของพุทธศาสนานิกายมหายานแบบทิเบต ปรากฏในพรมทิเบตที่แขวนบนผนังเหมือนจิตรกรรมฝาผนังในวัดลามะอายุ 400 ปี

มันเป็นภาพของสิ่งมีชีวิตประหลาดที่มีขนที่มุมและในมือถือกะโหลกศีรษะมนุษย์ และตอนนี้สิ่งที่เชื่อกันว่าเป็นหนังศีรษะเยติถูกเก็บรักษาไว้อย่างดีในวัดลามะในกุมจุง กล่าวกันว่าเยติมีอายุยืนยาวกว่าสัตว์ประหลาดชนิดเดียวกันที่พบในซีกโลกอื่น ๆ เช่นบิ๊กฟุตหรือซาสควอตช์ในอเมริกาเหนือจาวีในออสเตรเลียหรืออัล Malmas ในเอเชียกลาง แต่หลักฐานของ Yeti เมื่อเทียบกับ Bigfoot นั้นพบได้น้อยกว่ามาก แต่มีบางกรณีที่บ่งชี้ว่ามันเป็นสัตว์ที่ดุร้าย ก้าวร้าวมากขึ้น

เยติ

Yeti, or snowman, is the name for a monster. In the beliefs of the Sherpa people Indigenous people living in the Himalayas. In Nepal, Bhutan, Tibet, China and some areas in Mongolia and Russia. Believing that Yeti It is a large animal, 5–8 feet tall, weighing approximately 600 pounds, resembling a human mixed with a gorilla-like tailless ape, with long, reddish-brown or black-brown or gray or dark gray fur covering its entire body. Except for a face with a dark color There is a terrifying cry. The Yeti is usually a modest animal. But it can sometimes be fierce against humans and pets such as yaks.

Yeti has long been present in the Sherpa culture. Which was mentioned in fairy tales and folk songs And stories told each other to those who have found it It also appears in the art of Tibetan Mahayana Buddhism. They appear in Tibetan rugs that hang on the wall like a fresco in a 400 year old Lama temple.

It is a picture of a strange creature with hair in the corner and in a hand holding a human skull. And now What is believed to be the Yeti scalp is well preserved in a Lama temple in Kumjung. Yeti is said to be longer than other similar monsters found in the other hemispheres, such as Bigfoot or Sasquatch in North America, Jawi in Australia, or Al. Malmas in Central Asia, but the evidence of Yeti compared to Bigfoot is much less common. But there are cases that indicate that it is a ferocious animal. Much more aggressiv

ติดตามสาระหน้ารู้ได้ที่นี่  >>>>>>> คลิ๊ก <<<<<<<<

ขอบคุณสาระจาก : Google

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *