กวาง

กวาง เป็นสัตว์เลี้ยงลูกด้วยนมในอันดับกีบคู่ (อันดับย่อยสัตว์เคี้ยวเอื้อง) อยู่ในวงศ์ Cervidae มีขนหยาบยาวสีน้ำตาล ตัวเมียมีเขาปีละครั้งตัวเมียมีขนาดเล็กกว่าและไม่มีเขาเขาแข็งไม่กลวงเป็นเกลียวบางตัวสามารถแตกกิ่งก้านได้มากเหมือนกิ่งไม้ ไม่มีถุงน้ำดีชอบอยู่คนเดียวยกเว้นฤดูผสมพันธุ์กินใบไม้อ่อนและหญ้าอ่อน

จากการศึกษาวิวัฒนาการของสัตว์ตระกูลกวางและกวางซึ่งเป็นสัตว์เคี้ยวเอื้องที่คล้ายคลึงกันพบว่ามีหลายชนิดที่มีลักษณะวิวัฒนาการร่วมกัน ได้แก่ กวางและกลุ่มที่มีถิ่นที่อยู่ต่างกัน อาจมีลักษณะภายนอกที่คล้ายคลึงกันหากสภาพแวดล้อมทางระบบนิเวศของที่อยู่อาศัยมีความคล้ายคลึง

ซึ่งอยู่ภายใต้เงื่อนไขของการเลี้ยงในสวนสัตว์แต่ละกลุ่มประชากรในถิ่นที่อยู่แต่ละแห่งมีสภาพระบบนิเวศที่แตกต่างกัน อาจจะเป็นชนิดอื่นซึ่งมีลักษณะที่แตกต่างกัน

กวางมีบทบาทสำคัญในชีวิตมนุษย์มานานแล้ว ตั้งแต่สมัยที่ยังมีการล่าเพื่อเป็นอาหาร การใช้หนังทำเสื้อผ้าต่อมามีการนำกวางมาเป็นสัตว์เลี้ยงเพื่อบริโภคเนื้อสัตว์ มันเป็นเกมกีฬาของชนชั้นสูงและได้พัฒนาไปสู่อุตสาหกรรมการเลี้ยงกวางหรือฟาร์มกวาง

กวาง

Deer are mammals in the double hoofed ranks. (Ruminant sub-rank) belonging to the family Cervidae.

It has a long, coarse brown coat. Horned male Turn him once a year The female is smaller and has no horns, the horns are solid, not hollow, threaded, some can branch very like a tree branch. No gallbladder Prefers to live alone, except for mating season, eats young leaves and young grass.

From studying the evolution of animals, the deer family and the deer Which is a similar ruminant It was found that there are several species with a coexistence of evolutionary characteristics, namely deer and group that have different habitats. May have a similar external appearance If the ecological environment of the habitat is similar.

Which is under the condition of raising in each zoo Each population group in a habitat has different ecological conditions. May be a different kind Which has different characteristics

Deer have long played an important role in human life. Since the time when there was a hunt for food. Using leather to make garments Later, deer were introduced as pets for meat consumption. It is an aristocratic sport game and it has evolved into a deer farming industry or a deer farm.

ติดตามสาระหน้ารู้ได้ที่นี่  >>>>>>> คลิ๊ก <<<<<<<<

ขอบคุณสาระจาก : Google

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *