จิ้งเหลน

อีกัวน่า หรือ จิ้งเหลน สัตว์เลื้อยคลานเช่นเดียวกับงูและกิ้งก่า จัดอยู่ในตระกูล Scincidae

มีรูปร่างโดยรวมที่ช่วยลดรูปร่างของแขนขาในระดับที่แตกต่างกันเพราะบางสายพันธุ์มีขาที่ใหญ่ บางชนิดมีขาที่เล็กมาก และบางชนิดไม่มีขามีรูปร่างที่แตกต่างจากป้อมปราการและขาใหญ่ไปจนถึงลำตัวเพรียวเหมือนงู เครื่องชั่งครอบคลุมด้านหลังและด้านข้างท้องกลมและเรียบในรูปร่าง

ตาชั่งจะซ้อนทับกันและสนับสนุนโดยกระดูกในชั้นหนังโดยแต่ละลักษณะมีเกล็ดในกระดูกแต่ละชั้นซึ่งแตกต่างจากกิ้งก่าตัวอื่นที่มีชั้นหนึ่ง คุณสมบัติที่เป็นเอกลักษณ์และแตกต่างของกิ้งก่าชนิดนี้คือตระกูลนี้มีเพดานปากที่โตขึ้น กระดูก อินเตอร์ควาวิเคิล ที่โค้งหรือขาดและกระดูกไหปลาร้าเป็นงอ หางค่อนข้างยาวหางหลายประเภทสามารถถูกปล่อยออกจากร่างกายเหมือนจิ้งจกเพื่อความอยู่รอดจากศัตรู

ที่หางถูกปล่อยออกที่ด้านหน้าของกระดูกหน้าอกด้านข้างของกระดูกสันอกที่ด้านข้างของกระดูกสันหลังหางพื้นผิวด้านบนของลิ้นเป็นแผลพุพองยาว ฟันในขากรรไกรจะเกาะติดกับร่องที่ขอบด้านในของกระดูกขากรรไกร กระดูก พเทอรีกอยด์ มีหรือไม่มีฟัน

จิ้งเหลน

จิ้งเหลน

Iguana or Iguana reptiles, like snakes and lizards. Belong to a family Scincidae

There is an overall shape that helps reduce the shape of the limbs to different levels because some species have large legs. Some species have very small legs. And some have no legs, different in shape from the fortress and large legs to the slender body like a snake The scales cover the back and sides, the belly is round and smooth in shape.

The scales are superimposed and supported by the bones of the skin, each of which has scales in each layer, which is different from other lizards that have one layer. The unique and distinct feature of this lizard is that the family has an enlarged palate, interqual bones. That is curved or torn and the collarbone is bent The tails are quite long. Many types of tails can be released from the body like a lizard in order to survive from enemies.

The tail is released on the front of the sternum, the side of the sternum on the side of the tail vertebrae. The upper surface of the tongue is a long blister. The teeth in the jaw attach to the grooves on the inner edge of the jawbone, porteroid bone, with or without teeth.

ติดตามสาระหน้ารู้ได้ที่นี่  >>>>>>> คลิ๊ก <<<<<<<<

ขอบคุณสาระจาก : Google

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *